Objednať termín

Fyzioterapia

Objednať termín
Golem logo golem
Golem logo text

DIAGNOSTIKA

Fyzioterapiu a rehabilitáciu v Goleme  zahajujeme komplexnou vstupnou funkčnou diagnostikou pacienta a zaznamenávame do zdravotnej dokumentácie. V závere fyzioterapeutickej starostlivosti je vyhodnotený stav pacienta aj písomnou formou. Súčasťou je poučenie o posturálnej životospráve a doporučenie pohybovej terapie v domácom prostredí.

FUNKČNÉ PORUCHY

Najčastejšou príčinou sú bolesti chrbtice, hlavy, ramien, hrudníka, panvy i končatín. Tieto zmeny sa dajú ovplyvniť správnou fyzioterapiou. Veľmi dôležité je, aby fyzioterapeut ovládal funkčnú diagnostiku, na základe ktorej  určuje fyzioterapeutické postupy.

Funkčné poruchy pohybového systému  treba chápať komplexne, či nejde iba o kĺbovú disfunkciu, svalovú disfunkciu alebo poruchu mäkkých tkanív. Ak funkčné poruchy trvajú viac ako 3 mesiace a neriešia sa, môžu vzniknúť rôzne degeneratívne zmeny na kĺboch – morfologické zmeny. A práve správna odborná fyzioterapia môže tieto funkčné poruchy odstrániť, vyliečiť.

Funkčné poruchy môžu vzniknúť pri ochoreniach neurologických, chirurgických, ortopedických, gynekologických, a iných.

VSTUPNÉ VYŠETRENIE

Na základe komplexného vyšetrenia fyzioterapeut určí fyzioterapeutické postupy a metodiky. Súčasťou liečby pacienta je aj elektroliečba a fyzikálna terapia. Pri akútnych bolestivých stavoch môžeme aplikovať mäkké techniky, elektroliečbu a fyzikálnu terapiu (interferenčné prúdy, ultrazvuk, superindukcia, rázová terapia, bioptronová lampa, laseroterapia – vysokovýkonný robotický a manuálny laser, magnetoterapia).

Na základe vyšetrenia a zhodnotenia funkčného stavu pacienta fyzioterapeut stanoví fyzioterapeutický plán – postup so zreteľom na stanovenú diagnózu lekára.